De der dage.....

Stofbleer… WHAT?!

Men stofbleer, er det ikke gylpeklude og plastikbukser? og desuden skal man stå med en kæmpe gryde, og KOOOOOOGe bleer hele dage..

Men svaret til det er NEJ!

Jeg må ærligt indrømme at det var præcis sådan jeg tænkte for et år siden.

Men da vores datter kom til verden i Maj 14, har jeg været igennem et ble/creme helvede!

Da hun blev 8 uger, startede vi ud med at teste samtlige blemærker. men hun blev mere og mere rød. vi endte med i perioder at skrive bleen en gang i timen, og samtidig bruge timer på lægebesøg og dyre cremer.
Hun var hudløs, fik svamp 2 gange, og var KNALD rød altid.
Vi droppede selvfølgelig vådservietter, og fandt nogen rigtig gode engangs vaskeklude, der er super bløde på apoteket. de er lidt dyrere men ALLE pengene værd.

For ca. et halv år siden, ser jeg i en facebook gruppe at der var en der nævnte stofbleer, min tanke “WHAT??!” jeg prøvede at google “Moderne stofbleer” og frem kom der de FINESTE bleer. jeg læste og læste. det kunne jo være.

SweetPea Bambus AIO (All in one)

SweetPea Bambus AIO (All in one)

På den ene side var det virkelig mange penge at punge ud lige nu og her, for at teste noget der virkelig ikke er mange der bruger. så jeg meldte mig ind i et par grupper på facebook, hvor alle de søde piger derinde, virkelig bare var så hjælpsomme!

Jeg fulgte med noget tid, snakkede med flere derinde fra. og besluttede så at vi måtte prøve.

Close parent Pop in AIO. en nem ble der tørre hurtigt.

Close parent Pop in AIO. en nem ble der tørre hurtigt.

Bambooty basics AIO. En rigtig lækker ble til billige penge. Bambooty har også lavet en Easy nights natble. Vores foretrukne  natble!

Bambooty basics AIO. En rigtig lækker ble til billige penge. Bambooty har også lavet en Easy nights natble. Vores foretrukne natble!

Jeg købte lidt brugt (AD?? nej!) og vi fik dem hjem. JEG VAR FORELSKET! i løbet af få dage var vores datters hud helet, og hun var ikke den mindste smule rød mere. Jeg kom igennem gruppen i kontakt med den fantastisk søde Chantelle der ejer SMARTparent.dk ( du burde virkelig kigge forbi her,  ) og fik al den hjælp jeg kunne drømme om for at komme rigtig igang. jeg har spurgt om de mærkeligste ting, og de samme ting flere gange, alligevel svare hun bare hvergang! de har (hvis du spørger mig) De lækreste bleer på markedet. og det bedste (værste for pengepungen) af det hele er at det IKKE kun er stofbleer de har. De har ALT!

Men bleerne skal jo vaskes? AD! 
Ja det skal de, og nej. Herhjemme bruger vi enten flydende ariel (sensitive) eller neutral. Er der kun tisbleer ryger de ind i vaskemaskinen, lidt vaskemiddel i og så bliver den sat på 60 Grader med forvask. to timer senere har jeg rene stofbleer.

Vi bruger noget der kaldes rispapir som er et papir lignene materiale, (tyndt) der ligges i bleen. kommer der andet end tis, opfanges det på papiret, og ud i toilettet eller en pose. SÅ  nemt!

Der findes et hav af forskellige bleer, materiale og pasforme. Jeg har haft stor glæde af at have Chantelle i baghånden i min opstart.

Men er der fordele ved stofbleer?

JA!
Du køber bleerne du skal bruge, og bum ALDRIG tænk på bleer igen (medmindre man selvfølgelig bliver lettere afhængig, og stor fan 😉 )

Du skåner miljøet, hvis du ikke tumbler for meget, og vasker økonomisk. (Tænk på alle de kg bleer man smider ud hvert år)

Spar skraldespanden, (vi har, som mange andre børnefamilier, FOR meget skrald. men der spare vi altså en hel del nu)

Min datter, der fra hun var 8 uger til hun var omkring et år, ellers havde været rød, HVER eneste dag. er nu IKKE rød mere! hun blev smurt mellen 3 og 7 gange om dagen med diverse, salver og cremer. Den første måned vi brugte stofbleer, blev hun ikke smurt en eneste gang! (det er hun stadig ikke blevet)

De er SÅ fine! jaja , okay måske mest mor-bonus her, men de fås med ALLE prints, og i ALLE farver. hvor sød er sådan en lille størrelse ikke lige i en hval ble ? 😉

Der er intet rigtig og forkert, når man er forældre. man får ikke en facit liste udleveret ved fødslen. (desværre) man finder stille og roligt ud af hvordan hverdagen fungere, og hvad der er bedst for ens barn.
At jeg først gav slip på mine tanker omkring stofbleer, og undersøgte hvad det egentlig var, da min datter havde lidt længe nok, kan jeg jo så kun bebrejde mig selv.
Men nu ved jeg at det findes, og det har hjulpet mere end de mange ting fra læge og apotek er jo bare FANTASTISK!

Er der spørgsmål er i velkomne til at skrive til mig. og Ellers er jeg sikker på at Chantelle kan hjælpe jer rigtig godt igang!

ALLE BILLEDER ER TAGET FRA SMARTPARENT.DK OG ER VARER DE FØRER

Grovia ONE. jeg har desværre ikke haft æren af at prøve denne endnu, men den er på listen!  SMARTparent.dk er netop begyndt at forhandle denne eftersigene FANTASTISKE ble!

Grovia ONE. jeg har desværre ikke haft æren af at prøve denne endnu, men den er på listen! SMARTparent.dk er netop begyndt at forhandle denne eftersigene FANTASTISKE ble!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

De der dage.....